Lütfen bir dil seçiniz.
Geri Dön

2019 Dekorasyon Trendleri: 10 Dekorasyon Eğilimi

İletişim kanallarının gelişmesi ile birlikte moda değişkenleri de sürekli bir dönüşüm içine girdi.

2019 dekorasyon trendleri: 10 dekorasyon eğilimi
Kategori
İlham Veren Fikirler

İletişim kanallarının gelişmesi ile birlikte moda değişkenleri de sürekli bir dönüşüm içine girdi. Özellikle internet sayesinde başlayan bir akım, aynı dakikada dünyanın öbür ucundaki kişiler tarafından takip edilebilir duruma geldi. Bu takip edilebilirlik ile moda akımları ve dekorasyon trendleri çok hızlı bir şekilde yayılma imkânı buldu. Özellikle tekstil ve dekorasyonda kolaylıkla izlenilebilir olan bu durum, her yeni yılın belli trendlerin hâkimiyeti ile geçmesine olanak sağlıyor.

Son dönemlerde gittikçe doğaya yönelen trend pusulası 2019’da da doğalı gösteriyor. Biz de sizler için 2019 dekorasyon trendlerini derledik. İşte ufak detaylarla farklı zevklere hitap edebilen ve bu yıl iç mimari öğelerinde sıklıkla karşımıza çıkacak 10 dekorasyon eğilimi:

1.Mobilyada eğri ve esnek formlar

Modern dönemde mobilya tasarımı ilk olarak keskin çizgileri akla getirse de yeni yılda kanepe, sandalye, berjerler daha akıcı görünen eğri ve esnek formlara kavuşuyor.

2.Mermer ve taş desenler

Doğala yönelimin talep gördüğü son dönemlerde tüm iç mekânlarda ahşap öğeleri görmeye devam ediyoruz. 2018 yılında dekorasyon trendlerinde yükselişe geçen mermer ve taş yüzey desenlerini ahşap ile buluşturan tasarımlar ise 2019’da da sıklıkla karşımıza çıkıyor. Bu desenler ister düz ahşap renkleri ile ister bakır materyaller ile kullanılsın mekânlara özgün bir hava katıyor.

3.Geometrik ve floral desenler

Floral desenler özellikle duvar kaplamalarında, perdede, mobilyada ve aksesuarda yoğun talep görüyor. Floral desenler gibi geometrik detaylar da tercihe göre duvarlarda olmak üzere yoğunlukla kumaşlarda veya tablolarda en çok tercih edilen dekorasyon trendleri olarak karşımıza çıkıyor. Koltuklarınıza serpiştireceğiniz geometrik desenlerde yastıklar veya zemin kaplaması olarak tercih ettiğiniz kilimlerde bu desen ile mekânınıza hareket katabilir; modern esintiler yaratabilirsiniz.

4.Adaçayı yeşili, mavi ve turuncu

Yeşil, farklı tonlarıyla her zaman mekânlarımızda kendine yer buluyor. Bu sene geçen sene de olduğu gibi soft tonlar öne çıkıyor. Geçmiş dönemlerde öne çıkan pudra pembelerin yerini ise 2019’da tatlı bir turuncu (living coral) alıyor. Dekorasyon trendlerinin farklı noktalarında bütünlük oluşturacak şekilde kullandığımız bu soft tonlar bu sezonun vazgeçilmezleri oluyor.

5.Yeşil bitkiler

2017 temasını doğa ve yeşil ile belirleyen Pantone’nin seçimi 2019’da da devam ediyor. Yeşil bitkiler, doğayı her an hissetmenin en güzel yolu olarak mekânlarımızda kapladığı hacmi artırıyor. Özellikle büyük yapraklı yeşil bitkilerin, iç mekân ağaçlarının bu sene de hâkimiyeti sürüyor. Doğala dönüşün bu sene de devam edeceğini görüyoruz.

6.Kadife

Kadife kumaşların uzun zamandır talep görmediği ancak bu sene özellikle kanepelerde karşımıza çıktığını görüyoruz. Özellikle bu senenin rengi adaçayı yeşilinin kadife kumaş ile salonlarımızda yer alması ile kolaylıkla Retro tarzı yakalamak mümkün.

7.Mat siyah banyolar

2019’da siyahın mat halini birçok alanda göreceğiz. Özellikle banyolarda duvarlar veya dolap kapaklarında öne çıkan siyah, ortamda zarif ve güçlü bir ruh oluşturmasıyla aristokrat bir duruş sergiliyor.

8.Çok işlevli mobilyalar

Günümüzde küçük evlerin tercih edilmesi ile mobilyalarda işlevsellik ihtiyacı arttı. Böylece mobilyada daha kullanışlı ve yalın tasarıma yönelim başladı. Portatif sandalyeler, kolay açılır kapanır kanepeler, dolap haline gelen yataklar gibi akılcı çözümlerle mekânlara ferahlık katmak ve “az çoktur” felsefesini yaşam alanlarına taşınması 2019’da öne çıkıyor.

9.Bakır tonlar ve pirinç detaylar

Bakır ve pirinç, yüzyıllardır dekoratif obje tasarımlarında tercih ediliyor. Özgün ışıltısı ile tasarımcılar tarafından tercih edilen bu iki metal aydınlatmalardan sehpalara pek çok alanda dikkat çekiyor. Tek başına, mermer ile taş gibi farklı dokularla tercihe göre kullanımı mümkün olan metaller mekânlarda çarpıcı bir etki olmasını sağlıyor.  2019’da ise süregelen bu kullanımın yanı sıra özellikle banyo ve mutfaklarda pirinç ve bakır detayların öne çıktığını görüyoruz.

10.Doğal elementler ile artistik dekoratif öğeler

Cam veya özel taşlar ile tasarlanan dekoratif öğeler kimi zaman aydınlatma kimi zaman heykel sanatı olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle bu doğal malzemelerden üretilen el yapımı objeler 2019 dekorasyon trendlerinde oldukça talep görüyor.

Fotoğraflar çeşitli yurtdışı fuar seyahatleri sırasında Yıldız Entegre ekibi tarafından çekilmiştir.

Geçmişin Naifliği Bugünün Enerjisiyle Buluşuyor: Vintage önceki
Bauhaus School and Today's Understanding of Design sonraki